9 maart 2018

Dierenrijk, dé familiedierentuin van Nederland

Tussen Nuenen en Geldrop in ligt de dierentuin Dierenrijk. Vanaf Nuenen is dit park per fiets prima te bereiken. Deze dierentuin is erg geschikt voor een dagje uit met kinderen: een overzichtelijk park met meer dan genoeg speelmogelijkheden. Slogan is niet voor niets ‘Lekker Beesten tussen de Dieren’.  

Naast speeltoestellen langs de wandelroute zijn er namelijk ook twee grote speeltuinen – met terras voor de ouders -, een binnenspeeltuin voor bij slecht weer en natuurlijk een groot aantal zoogdieren, een grote volière en een bak met Gara Rufa visjes.

Voorheen heette Dierenrijk voluit Dierenrijk Europa en huisvestte het alleen Europese dieren, maar dat is recent uitgebreid met Indische olifanten, leeuwen, ijsberen en andere trekkers. Kinderen zullen dan ook ogen tekort komen. Zeker als u ook aansluit bij de shows met de zeehonden en (zomers) speciale roofvogel- of andere shows.

Bij binnenkomst van de dierentuin en op de speciale app is direct zichtbaar op welke tijden dieren gevoerd worden en de olifanten- of zeehondenshow is. Doordat Dierenrijk kleinschalig van opzet is, kunt u alles goed zien en horen wat de verzorgers vertellen. Aanrader is de tour achter de schermen, die u meeneemt naar de keuken en koelcellen.

Speciale evenementen

In de drukke vakantieperiodes organiseert Dierenrijk diverse evenementen. Bert & Ernie zijn een vaak geziene gast op dit park bij de Sesamstraatdag in de zomer. In het voorjaar is het Springkussen-tijd waarbij het park letterlijk bezaaid is met deze luchtkussens. 

Kinderen gaan helemaal los op Viespeukendag eind augustus. Zoveel dieren eten veel, maar dat blijft ook ergens. Zeker van de kolossen als de olifanten. Die mest gaat daarna overigens vaak mee naar huis voor in de tuin. De mest van de tijgers schijnt weer goed tegen ongewenste katten te zijn…