9 maart 2018

Evenementen: Bloem & Tuin, theater ’t Klooster en meer

Het Brabantse dorpje Nuenen kent natuurlijk ook haar eigen tradities. Uiteraard doen de inwoners actief meer met carnaval, maar ook voor de buitenstaander is er genoeg te beleven. Naast de vaste expositie en wandelingen over Van Gogh vanuit het Vincentre kent Nuenen ook een klein maar mooi theater: Het Klooster.

Tuinbeurs Bloem & Tuin

Op de Gulbergen, vlakbij dierentuin Dierenrijk, heeft Bloem & Tuin haar vaste stek. Op het uitgebreide terrein ziet u op deze tuinbeurs de laatste trends voor in de tuin. Een wandelroute neemt u langs de mooiste showtuinen, maar ook kunst, design & workshops.

American Cars, Harleys & Stationaire motoren

Misschien onverwacht in het schilderachtige Nuenen, maar het dorp heeft een drietal vast evenementen rond motoren. In de zomer vindt hier namelijk een Harley treffen plaats, een show van American Cars en in het Park worden stationaire motoren opgesteld.

De vintage machines van de Internationale Stationaire Motorenshow  zullen menig mannenhart sneller doen kloppen. In het Park worden ongeveer 500 exemplaren opgesteld:

Theater het Klooster

Aan het Park in het centrum van Nuenen vindt u het Klooster: de culturele hotspot van het dorp. U vindt hier een theater met voorstellingen van zowel lokale als nationale artiesten, vaak voor een mooie prijs. In combinatie met een overnachting in bijvoorbeeld de Collse Hoeve of Auberge Vincent een mooi idee voor een gezellig weekendje weg in het Brabantse land!

Het gebouw komt uit 1887 en is naast klooster in gebruik geweest als verpleeghuis en kraamkliniek. De kenner herkent natuurlijk de stijl van de Neorenaissance en in de bijbouw (1937) de Amsterdamse School.